Tuesday, October 27, 2015

GEMOK



jawaab la salam saya dulu ! . hehe 



ok . gemok , normal la bagi seorang perempuan tak suka gemok kan ? lain la yang kurus tu nak gemok .tapi tikah paling tak suka gemok , hehe malu pulak . hehe 

ramai orang cakap yang aku ni takde la gemok pun . ada yang marah lagi bila tikah cakap tikah dah gemok sekarang , maaf gais , bukan nak cakap tikah ni mmg tak gemok tapi mmg berat badan dah bertambah gais . almaklumlah cuti punya la panjang lama kot dup umah .biasalah duk umah ni takboleh kawal nafsu makan kan ? hehe . siapa tak suka makan kan . angkat tangan sape yang suka makan ! tambah tambah lagi makanan yang ibu masak kan . humm . 

okay . antara sebab kenapa tikah tak suka makan   gemok

1. bila dah gemok nanti baju yang lama lama tak bolih dah nak pakai . sebab nanti akak aku yang pakai . jeles takboleh nak pakai 

2. nanti bila ada aktiviti apa apa mesti ada limit nak main sebab terlebih muatan 

3.bila gemok kan nanti kena ejek dengan family tikah . sebab badan yang sekarang pun diorang cakap yang aku ni dah gemok . asyik aku je

4.taknak la lemak menguasai diri hahah

5.kalau nak beli baju mesti kena cari yang besar besar sedangkan baju zaman sekarang yang ada jual kebanyakan nye kecik kecik . nanti kang kalau pakai baju kecik nanti ada orang marah haha  emm mesti la nampak ketulan ketulan ya berbentuk sana sini . hehe 

6.MEMANG TAKNAK GEMOK . 

haha okayla takde la banyak sangat kenapa tak suka gemok .haha . taktahu nak buat macam mana nak turunkan berat badan ni . mintak tips gais hehe . 

ermm tapi kan tikah pernah dengar . kalau kita tak suka benda tu jangan la terlampau tak suka sebab nanti itulah yang akan datang hehe . tapi kalau bdan macam ni pun dah okay tapi jangan la lepas limit beratye . nanti tak normal tikah punya bmi . hehe 

emm ok nanti sesapa ada tips macam mana nak turunkan berat badan kasi tahu tikah tau . thanks :)

2 comments:

  1. saya pun x gemuk tpi kuat makan. risau nnti ternaik pulak berat badan ni haha. ada satu senaman nak cepat kurus, buat plank. yg ni berkesan!

    ReplyDelete
  2. hehe kan saya pun kuat makan , gemok dah hehe . ohh , nanti tikah try la buat plank tu , harap mnjadi . thanks awak :)

    ReplyDelete

GUNUNG DATOK,REMBAU,NOGORI

ASSALAMULAIKUM  SEMUA . dah lama ika tak update ika punya blog . banyak dah yang berubah . sekarang ni cepat je update papekan . baru ja...