Saturday, February 20, 2016

FLOWER SHOW

          ASSALAMUALAIKUM 


bila dah weekend macam ni selalunya meReput kat bilik . alahai bosan gak . hadap buku otak tepu gak lama lama . acece . tapi minggu ni rase nak keluar jejaln je . sebenarnya dah lama nak gy broga tu . view dia cantk kot . tengok kat gambar je mampu . ajak angah pi broga tak boleh , sebab abang arman kerja . dia cakap . kalau nak naik sana kena ada laki . okay laa . takde rezeki lagi nak gy . lain kali dia cakap . okay angah , nanti kak tuntut . huhu 


pagi tu ada classmate sent gambar , ada tempat flower show katanya . haa . dalam hati ni naakkkk gii . sebab bosan yang teramat kat bilik . dah la budak bilik ramai yang balik . okay . time petang tuu kawan ajak pergi sini . ingat main main je . rupa rupa betul . sebenarnya dalam dua nak pergi ke tak . sebab dah malam . takut pergi sana tak berbaloi sebab dah petang dah nak malam . okay . lepas tu sewa kereta dalam 530 petang gerak gi semenyih . ingatkan jauh semenyih nga kolej , rupanya dekat ja . kami sampai laa sana dalam pkul 6 lbih .

sesampai sana , waaahh ramai giler orang kat sana . parking kereta bukan main jauh lagi sebab takut kat depan takde parking . Alhamdulillah sampai jugak , takde la bosan sangat . 
tapi ramai giler orang , sampai sana banyak sangt tempat yang cantik cantik tapi tak boleh nak bergambar sangat sebb ramai orang .  humm










antara gambar yang dapt dikongsi . okaylahh tak banyak sangat yang tangkap . nnti ada masa kita pi lagi . cantiikkkkkkk . 

lepas tu lepas jejalan kat sini dah ambik gamba semua , diorang cadanag nak gy tengok view seluruh kl . view malam . okay layankan jaa sebab diorang nak gi berjimba sangat kan .. okay jomm kita waze . haha . 

 

view kl time  malam kat bukit ampang . 

dup kat sini jap , minum , makan , tangkap gambar jap . then, balik . 
target kat kuis nak sampai sebelum pkul 12 . peccuut kereta lajuu giler driver bawak kereta . dah laa hujan takut gak . tapi alhamdulillah sampai dengan selamat . and sampai jugak sebelum pukul 12 , 
fuuuhhhh . 
berjimbaaa dengan budak kelas . 
 thankss korang . 



Thursday, February 4, 2016

KAJIAN

                                                     

                                         Assalamualaikum semua . 

assignment .. hum hum , dulu kat matrik takde nya lecture nak bagi assignment bebanyak macam sekarang ni . kalau bagi pun just macam kerja latih tubi tu je , tu la kija nya. sekarang nya , dengan kertas kerja nak kena buat , huish aku ni jadi pelajar nak merengek la pulak  hehe , sory terover la pulak . dulu kat matrik tak macam ni , tapi sekarang kat sini belajar benda baru , jadi macam blur sikit . nasib baik la kerja ni dalam kumpulan , kalau tak huis nak buat sendiri tu mesti bnyak kerja yang tertunggak sebab tak reti nak buat . hari tu kena buat soal selidik pasal agama dekat orang islam , orang beragama hindu dan orang beragama buddha . 

bukan main lagi buat questioner , last minit buat bnda tu sebb lecturer cakap dia nak kaji selidik , kalau tak , tak lengkap kitorang punya kajian. okay . alhamdulillah dia bagi bnyak masa nak siapkan semua tu , esok jugak kitorang pi serdang at the mines tu nak buat soal selidik , 

mula mula nak edarkan kitorang unya qustiner tu malu gak la sebab tak biasa kan , dah la dgn orang lalu lalang katsitu , sebenarnya buat bnda tu kena ada kesabaran dan kena tebal muka , sebb diorang ada yang layan kita , ada yang buat taktahu jr . ada yang tak nak jawab , macam macam kami jumpa , tapi bila part yang jumpa abngla iaitu orang bangla ni tu yang paling kelakar . first u tnya la kat dia , kalau kitorang nak tanya soalan boleh jawab tak ? faham tak kami cakap . dia angguk je , tapi bila kami tanya satu soalan . haaa muka blur diorang tuu mula terserlah . kami pulak yang segan nak tnya dia . lepastu dah tngok uka dia dah blur tu  kami pun pergy je la ,

macam macam ragam yang kami jumpa . biasalah orang ni tak semua sepesen je (sama) , bila tengok gelagat msing masing . tergelak sorang sorang . lebih kurangnya cmtu kot kalau orng tgok aku bila aku muka blur , haha , 

 tapi walaupun penat, nak cari orang yang sudi jawab soalan tu lagy , tapi bnyak pengalaman yang kami dapat , bnyak jugak yang kami belajar . tapi duit je yang kering tie tuu , alaahaaii , sambil cari orang nak jawab bnda tu , mata ni dah mula usha usha kedai makan, kedai bju , kasut lafgy , alahai mata ni jeling jeling je , tak boleh tngok lelama nnti jatuh cinta pualk . time tu dah la nak sambut nwe year , dioang buat sale pulakk . 70% less aaahhhh , giler jap . mula tu tahan nafsu , tahan mata , jaga mata tak tgok benda camgtu , tapi last last aku tewas gak dengan dua kedai , alaahaaiii . melayang duit , hahah , 


ish dah larut malam dah sebenarnya . okay la nnati bnyak pulak aku cerita , tapi sambil buat kerja sambil jalan . syyooooookkk kot . haha . okay okay bye .laila saedah  

GUNUNG DATOK,REMBAU,NOGORI

ASSALAMULAIKUM  SEMUA . dah lama ika tak update ika punya blog . banyak dah yang berubah . sekarang ni cepat je update papekan . baru ja...