Sunday, December 4, 2016

GUNUNG DATOK,REMBAU,NOGORI



ASSALAMULAIKUM  SEMUA .

dah lama ika tak update ika punya blog . banyak dah yang berubah . sekarang ni cepat je update papekan . baru ja sem lepas tak buka , dah lain gile dia punya setting blog . huhu .

okay . back tuu cerita ika okay //

alaaa tak ade apa pun sebenanrnya , nak share pergi gunung datok semalam ja yang bersamaan 3 december 2016 .

errmm dari  mana nak mula ha ? okay kita mula pada first kali macam mana ika boleh join hiking ni .
petang semalam nya , kakak ika ajak balik ganu, tapi banyak pulak masalah. assignment banyak sangat . tapi banyak gap nak masuk klas . 3 hari kot . bosan pualk . takkan nak mereput nak oi . tetiba ingat acik nak gy hiking . Allah cepat cepat wasap acik nak join gy hiking . maka pi la hiking . bermula lah alkisah pi hiking , yeah tak mereput ! haha

pada hari nak pi sana . dorang dah cakap , bangun awal , kita gerak kul 4. tapi bila dah semua siap pukul 4 , sampai kat pakguard dia pulak tkbagi keluar , sebab awal sangat nak keluar . tkbagi pulak , terpaksa la kitorang tggu sampai pukul 6 pagi , solat solat kat masjid kolej and then keluar ,
sampai sana agak agak pkul 7 lbih gak ah .


                                               MUKA BEFORE GERAK NAIK ATAS



 bila semua settle siap siap nak naik atas sana, tggu madam lagy , lebih kurang pukul 815 am gerak naik , kitorang pi dalam 17 orang. otw nak naik tu bdak perempuan mmg tak tegur langsong bdak laki , acah acah ingatkan dorang nie senior kitorang , pastu separuh jalan , madam pulak taklih naik sampai atas sebab tapak kasut tercabut , alaaaaa , aku baru ja kenai madam tuu , dia baik sngat .
oke , masa otw naik tuu , ada yang dah otw turun pun . dalam hati aku ni bapak ahhh , dah la pakcik pakcik kot . takthu la dorang naik pukul bape lagi , dah la time tu hujan , kental betul .

time hiking sana banyak yang kita akan tegur , mak oi penat , 1800 kot , 3 kali gnda bukit batu putih lagy , hummm , nak tak nk dah separuh naik , takkn laa tknak teruskan kan , kitorang jaln dulu , tertinggal kawan kat belakang . haha , ikut bdak laki naik dulu , n 2 lagy kawan pompuan sekali .
track dia okey jugak , mencabar , tapi best , time tu hujan, track licin n lecak la sikit , sambil sambil naik tu kita take 5 jap , sambil sambil take 5 , kita take picture ket . dan antaranyaa





EH TERBANYAK PULAK GAMBAR 

kita cerita time nak sampai puncak la pulak oke .






















No comments:

Post a Comment