Sunday, December 4, 2016

GUNUNG DATOK,REMBAU,NOGORI



ASSALAMULAIKUM  SEMUA .

dah lama ika tak update ika punya blog . banyak dah yang berubah . sekarang ni cepat je update papekan . baru ja sem lepas tak buka , dah lain gile dia punya setting blog . huhu .

okay . back tuu cerita ika okay //

alaaa tak ade apa pun sebenanrnya , nak share pergi gunung datok semalam ja yang bersamaan 3 december 2016 .

errmm dari  mana nak mula ha ? okay kita mula pada first kali macam mana ika boleh join hiking ni .
petang semalam nya , kakak ika ajak balik ganu, tapi banyak pulak masalah. assignment banyak sangat . tapi banyak gap nak masuk klas . 3 hari kot . bosan pualk . takkan nak mereput nak oi . tetiba ingat acik nak gy hiking . Allah cepat cepat wasap acik nak join gy hiking . maka pi la hiking . bermula lah alkisah pi hiking , yeah tak mereput ! haha

pada hari nak pi sana . dorang dah cakap , bangun awal , kita gerak kul 4. tapi bila dah semua siap pukul 4 , sampai kat pakguard dia pulak tkbagi keluar , sebab awal sangat nak keluar . tkbagi pulak , terpaksa la kitorang tggu sampai pukul 6 pagi , solat solat kat masjid kolej and then keluar ,
sampai sana agak agak pkul 7 lbih gak ah .


                                               MUKA BEFORE GERAK NAIK ATAS



 bila semua settle siap siap nak naik atas sana, tggu madam lagy , lebih kurang pukul 815 am gerak naik , kitorang pi dalam 17 orang. otw nak naik tu bdak perempuan mmg tak tegur langsong bdak laki , acah acah ingatkan dorang nie senior kitorang , pastu separuh jalan , madam pulak taklih naik sampai atas sebab tapak kasut tercabut , alaaaaa , aku baru ja kenai madam tuu , dia baik sngat .
oke , masa otw naik tuu , ada yang dah otw turun pun . dalam hati aku ni bapak ahhh , dah la pakcik pakcik kot . takthu la dorang naik pukul bape lagi , dah la time tu hujan , kental betul .

time hiking sana banyak yang kita akan tegur , mak oi penat , 1800 kot , 3 kali gnda bukit batu putih lagy , hummm , nak tak nk dah separuh naik , takkn laa tknak teruskan kan , kitorang jaln dulu , tertinggal kawan kat belakang . haha , ikut bdak laki naik dulu , n 2 lagy kawan pompuan sekali .
track dia okey jugak , mencabar , tapi best , time tu hujan, track licin n lecak la sikit , sambil sambil naik tu kita take 5 jap , sambil sambil take 5 , kita take picture ket . dan antaranyaa





EH TERBANYAK PULAK GAMBAR 

kita cerita time nak sampai puncak la pulak oke .






















Monday, July 11, 2016

SYAWAL TIBA




ASSALAMUALAIKUM SEMUA !

apa khbar semua ? macam mana puasa ? 
di kesempatan ini . saya ingin mengucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin 
.untuk seemua umat islam 
Mat Ayi Aye  !



Nah ! gambar raya untuk tahun2016 .
moga moga tahun depan tambah lagy sorang ,hehe 
eh eh !

Saturday, June 11, 2016

SEMESTER 2 PLUS RAMADHAN KAREEM

ASSALAMUALAIKUM


hai semua . apa kabaq ? . 6 JUNE 2016 bermulah sem 2, baru sem 2  lmbatnya nak habis , hehe
 macam tak ada idea pulak nak menulis , sebab dah lama tikah dah tak on blog , time cuti sem 2 bulan acah acah nak buka , tapi laptop pulak tertinggal kat umah kakak , so takde maknanya nak menulis , 2 bulan i tak buka you blog , how i miss you nak menulis lagy , sebab bila dah bosan sangat memamng suka buka blog nak menulis , it the best part of spend time kalau tak de buat apa . haha


ehh cita pasal ni pulak , humm okay bermula sem baru ni , memeng tak bersedia langsung nak start belajar lagi , dah buka buka tu time puasa , humm memang tak dapt la nak puasa kat umah , berkorban la sikit kalau jadi student ni kan . alahai .

okay .takpe , sekejap ja . bab kata orang ganu / kelantan . ookk senafas je , haha

Thursday, March 31, 2016

THE END FOR SEM ONE

     


ASSALAMUALAIKUM BLOGGER SEMUA . 



alhamdulillah dah habis semester satu di kuis . tak ku jangka tak ku duga . dah habis sem satu . rase baru semalam jejak kaki alam degree . nampak sangat tipu.semalam konon.haha  . bak kata orang freedom laa. tapi bagi aku freedom untuk sementara , nanti nak tunggu result lagy , bedebo bagai nak hancur jantung . haha . 


haish ni pun still kat kolej . lusa baru balik terengganu . tak sabar nak pijak dan hirup udara terengganu . waaahhh . I COMING HOME . MU TUNNGU AKU DATANG TRGNU . yeah . 
time exam macam macam dugaan . tambah tambabh bila tengok member habis awal exam . tengok diorang kemas barang . punya la syok tengok dorang . hilang mood stdy . mood study dah ntah kat mana . mood nak balik umah tu yang trlebih . jeles betul tengok dorang yang habis paper awal . 

tapi aku acah acah kuat ja . kata nak DEKAN . in shaa Allah kita pulun haha . tapi paling tak tahan kat bawah parcel ni dah bunyi orang heret luggage . hummm . ; (  bila dengar ja terus keluar tengok . hatii fikir umah lagy . ya ALLAH . kuat sungguh dugaan tuh . 

tapi alhamdulillah pada tanggal 31 MARCH 2016 TAMAT SUDAH PENGAJIAN UNTUK SEM SATU . mood cutiiiii . okay  haha . merepek tengah petang petang macam ni . haha 

okay la awak awk . saya nak pack baju duluan .
esok nak baaaaaalikkkkkkkkkk
assalamualaikum semua 


Monday, March 7, 2016

MIMPI


ASSALAMUALAIKUM 



selamat petang semua . dengan suasana petang yang penuh sunyi ni - humm takde orang kat bilik . minggu stdy week semua balik . :( .  

pepetang macam gini mmang best layan perasaan haha . tetiba teringat dengan satu mimpi ni . haish 
pernah takkalau mimpi ianya akan berlaku ? kita pun taktahu kan kekadang mimpi ni adalah petunjuk ataupun mainan tidur je > hari tu adalah laaa satu yang tak pernah aku agak . takboleh cerita malu . dulu tikah pernah baca ada time time mimpi tu adalah prtunjuk . 


masa tu tikah tidur macam biasa malam . tetiba mimpi , lepastu terus tersedar dari mimpi tu lebih kurang pukul 440 am .  dulu ada jugak mimpi yang sama . lepas bangun tuuu mmg nervous giler . taktahu laa haha . 

Saturday, February 20, 2016

FLOWER SHOW

          ASSALAMUALAIKUM 


bila dah weekend macam ni selalunya meReput kat bilik . alahai bosan gak . hadap buku otak tepu gak lama lama . acece . tapi minggu ni rase nak keluar jejaln je . sebenarnya dah lama nak gy broga tu . view dia cantk kot . tengok kat gambar je mampu . ajak angah pi broga tak boleh , sebab abang arman kerja . dia cakap . kalau nak naik sana kena ada laki . okay laa . takde rezeki lagi nak gy . lain kali dia cakap . okay angah , nanti kak tuntut . huhu 


pagi tu ada classmate sent gambar , ada tempat flower show katanya . haa . dalam hati ni naakkkk gii . sebab bosan yang teramat kat bilik . dah la budak bilik ramai yang balik . okay . time petang tuu kawan ajak pergi sini . ingat main main je . rupa rupa betul . sebenarnya dalam dua nak pergi ke tak . sebab dah malam . takut pergi sana tak berbaloi sebab dah petang dah nak malam . okay . lepas tu sewa kereta dalam 530 petang gerak gi semenyih . ingatkan jauh semenyih nga kolej , rupanya dekat ja . kami sampai laa sana dalam pkul 6 lbih .

sesampai sana , waaahh ramai giler orang kat sana . parking kereta bukan main jauh lagi sebab takut kat depan takde parking . Alhamdulillah sampai jugak , takde la bosan sangat . 
tapi ramai giler orang , sampai sana banyak sangt tempat yang cantik cantik tapi tak boleh nak bergambar sangat sebb ramai orang .  humm










antara gambar yang dapt dikongsi . okaylahh tak banyak sangat yang tangkap . nnti ada masa kita pi lagi . cantiikkkkkkk . 

lepas tu lepas jejalan kat sini dah ambik gamba semua , diorang cadanag nak gy tengok view seluruh kl . view malam . okay layankan jaa sebab diorang nak gi berjimba sangat kan .. okay jomm kita waze . haha . 

 

view kl time  malam kat bukit ampang . 

dup kat sini jap , minum , makan , tangkap gambar jap . then, balik . 
target kat kuis nak sampai sebelum pkul 12 . peccuut kereta lajuu giler driver bawak kereta . dah laa hujan takut gak . tapi alhamdulillah sampai dengan selamat . and sampai jugak sebelum pukul 12 , 
fuuuhhhh . 
berjimbaaa dengan budak kelas . 
 thankss korang . 



Thursday, February 4, 2016

KAJIAN

                                                     

                                         Assalamualaikum semua . 

assignment .. hum hum , dulu kat matrik takde nya lecture nak bagi assignment bebanyak macam sekarang ni . kalau bagi pun just macam kerja latih tubi tu je , tu la kija nya. sekarang nya , dengan kertas kerja nak kena buat , huish aku ni jadi pelajar nak merengek la pulak  hehe , sory terover la pulak . dulu kat matrik tak macam ni , tapi sekarang kat sini belajar benda baru , jadi macam blur sikit . nasib baik la kerja ni dalam kumpulan , kalau tak huis nak buat sendiri tu mesti bnyak kerja yang tertunggak sebab tak reti nak buat . hari tu kena buat soal selidik pasal agama dekat orang islam , orang beragama hindu dan orang beragama buddha . 

bukan main lagi buat questioner , last minit buat bnda tu sebb lecturer cakap dia nak kaji selidik , kalau tak , tak lengkap kitorang punya kajian. okay . alhamdulillah dia bagi bnyak masa nak siapkan semua tu , esok jugak kitorang pi serdang at the mines tu nak buat soal selidik , 

mula mula nak edarkan kitorang unya qustiner tu malu gak la sebab tak biasa kan , dah la dgn orang lalu lalang katsitu , sebenarnya buat bnda tu kena ada kesabaran dan kena tebal muka , sebb diorang ada yang layan kita , ada yang buat taktahu jr . ada yang tak nak jawab , macam macam kami jumpa , tapi bila part yang jumpa abngla iaitu orang bangla ni tu yang paling kelakar . first u tnya la kat dia , kalau kitorang nak tanya soalan boleh jawab tak ? faham tak kami cakap . dia angguk je , tapi bila kami tanya satu soalan . haaa muka blur diorang tuu mula terserlah . kami pulak yang segan nak tnya dia . lepastu dah tngok uka dia dah blur tu  kami pun pergy je la ,

macam macam ragam yang kami jumpa . biasalah orang ni tak semua sepesen je (sama) , bila tengok gelagat msing masing . tergelak sorang sorang . lebih kurangnya cmtu kot kalau orng tgok aku bila aku muka blur , haha , 

 tapi walaupun penat, nak cari orang yang sudi jawab soalan tu lagy , tapi bnyak pengalaman yang kami dapat , bnyak jugak yang kami belajar . tapi duit je yang kering tie tuu , alaahaaii , sambil cari orang nak jawab bnda tu , mata ni dah mula usha usha kedai makan, kedai bju , kasut lafgy , alahai mata ni jeling jeling je , tak boleh tngok lelama nnti jatuh cinta pualk . time tu dah la nak sambut nwe year , dioang buat sale pulakk . 70% less aaahhhh , giler jap . mula tu tahan nafsu , tahan mata , jaga mata tak tgok benda camgtu , tapi last last aku tewas gak dengan dua kedai , alaahaaiii . melayang duit , hahah , 


ish dah larut malam dah sebenarnya . okay la nnati bnyak pulak aku cerita , tapi sambil buat kerja sambil jalan . syyooooookkk kot . haha . okay okay bye .laila saedah