Saturday, October 31, 2015

NOVEMBER



pejam celik pejam celik . okay dah november . sekejap nye masa berlalu . rasa baru semalam baru hbis matrik .jap aku hbs matrik dalm bulan 5 . makna nya dah 6 bulan duk umah .dah lama dah . tapi tak rase macam 6 bulan pun ! . 


bila fikir fikir balik apa la jasa yang aku berikan kepada mak ayah aku ni dalam masa 6 bulan ? humm , renung jap . 
hehe 

tapi bila je sebut bulan november ni , rasa macam sayu je hati nak tinggalkan umah sebb dah tak lama nak masuk belajar  . haish , dah tak lama tikah tinggal dua minggu lagi nak rasa nikmat nya duk umah , nanti bila dah pergi maka kembalilah kamu bergelr pelajar balik . 

kalau nak diikutkan dah lama masuk belajar , tapi rezeki tak menyebelahi tikah, sebab tak berjaya masa isi upu hari tu  sebenarnya mmg jeles tengok kawan kwan dapt sambung belajr dekat universiti kan ? humm , tapi tikah tak dapt nak pergi sana , mungkin ada lagi rezeki lain diluar sana , jangan risau tikah , 

selalu ingat dengan pepatah ni , 
jangan jeles dengan rezeki orang lain ,
Allah dah kasi rezeki masing masing , cuma kita tak nampak sebenarnya , 

tapi bila difikir fikirkan balik , Alhamdulillah , Allah bagi tikah cuti panjang , sebab lagi lama la dapt spend time kat umah dengan mak ayah , yeaah , 
jangan fikir kalau kita tak dapt masuk u terus nak give up . you must move on, sebb mana mana tempat kita belajar sama je , itu pada pandangan tikah , ambil positif  sebb ilmu yang disampaikan tu sama je ,  

In shaa Allah kuis mu tunggu aku datang  :) 
harap harap ada yang rezeki aku kat sana dan dapat kawan yang baik baik dan faham tikah :)





Wednesday, October 28, 2015

EDIT BLOG



kalau buka blog mesti kerja nya nk edit je . jeles tengok blogger yang lain . diorang punya blog semua lawa lawa . humm humm , tikah tak pandai sangat . kalau nak edit blog mesti tengok tutorial 


tengok sampai termenung pulak bila buat entry ni . sebab taktahu nak tulis apa , biasanya buka blog mesti godek godek tutorial . hehe . tgok dia punya html tu pening pulak haha .
ok lah dah penat da edit . time to ttup laptop and sleep . 


goodnght semua ,mimpi yang indah ,sebelum tidur basuh kaki baca doa dan tidur . jangan lupa bangun awal esok solat subuh . hehe 

jadikan hari esok lebih baik daripada hari sebelumnya 
tata .

Tuesday, October 27, 2015

GEMOK



jawaab la salam saya dulu ! . hehe 



ok . gemok , normal la bagi seorang perempuan tak suka gemok kan ? lain la yang kurus tu nak gemok .tapi tikah paling tak suka gemok , hehe malu pulak . hehe 

ramai orang cakap yang aku ni takde la gemok pun . ada yang marah lagi bila tikah cakap tikah dah gemok sekarang , maaf gais , bukan nak cakap tikah ni mmg tak gemok tapi mmg berat badan dah bertambah gais . almaklumlah cuti punya la panjang lama kot dup umah .biasalah duk umah ni takboleh kawal nafsu makan kan ? hehe . siapa tak suka makan kan . angkat tangan sape yang suka makan ! tambah tambah lagi makanan yang ibu masak kan . humm . 

okay . antara sebab kenapa tikah tak suka makan   gemok

1. bila dah gemok nanti baju yang lama lama tak bolih dah nak pakai . sebab nanti akak aku yang pakai . jeles takboleh nak pakai 

2. nanti bila ada aktiviti apa apa mesti ada limit nak main sebab terlebih muatan 

3.bila gemok kan nanti kena ejek dengan family tikah . sebab badan yang sekarang pun diorang cakap yang aku ni dah gemok . asyik aku je

4.taknak la lemak menguasai diri hahah

5.kalau nak beli baju mesti kena cari yang besar besar sedangkan baju zaman sekarang yang ada jual kebanyakan nye kecik kecik . nanti kang kalau pakai baju kecik nanti ada orang marah haha  emm mesti la nampak ketulan ketulan ya berbentuk sana sini . hehe 

6.MEMANG TAKNAK GEMOK . 

haha okayla takde la banyak sangat kenapa tak suka gemok .haha . taktahu nak buat macam mana nak turunkan berat badan ni . mintak tips gais hehe . 

ermm tapi kan tikah pernah dengar . kalau kita tak suka benda tu jangan la terlampau tak suka sebab nanti itulah yang akan datang hehe . tapi kalau bdan macam ni pun dah okay tapi jangan la lepas limit beratye . nanti tak normal tikah punya bmi . hehe 

emm ok nanti sesapa ada tips macam mana nak turunkan berat badan kasi tahu tikah tau . thanks :)

Sunday, October 25, 2015

PANTAI TELUK KETAPANG




bagi tikah pantai ni adalah tempat yang paling best . taktahu kenapa , setiap kali keluar dari rumah mesti nak pergi pantai . keinginan tuu mmg selalu nak pergi tapi tak kesampaian jugak hummm

bila dup kat pantai wahhh syukur sangat pantai ni adalah salah satu keindahan alam yang dianugerahkan oleh ALLAH untuk hambaNya , 

hari tu masa weekend ada macam sukan pantai yang dianjurkan oleh felcra iaitu pejabat ayah . sehari suntuk duk kat sana. punya la best masa first2 ayah bagitahu ada sukan pantai . dalam hati masa tuu nakk pergi sangat . nak tangkap gambar banyak banyak . HAHA , maklumlah dah lama tak pergi pantai . hehe


Haaa . pada hari sukan tu awal awal pagi lagi kemas kemas and siap siap nak pergi sana . sebab ayah dah pergi sana dulu dengan adik . sebab programye berlangsung dua hari .tapi tikah pergi satu harije . hehe .okay dah siap kemas semua kami berangkat . sebelum berangkat tuu dalam otak ni asyik duk ingat kena cas phone sampai full takut tak cukp bateri nak ambik gamba , haha , tuu je laa yang penting haha , 



okayy bila dah sampai sana WAH . alhamdulillah dah sampai pantai .. YEAAHHHHH , best ye .
keluar je dari kereta , buka beg ambik phone then apalagi take many photo , hehe 













okay ni je gambar yang dapat share hehe . suka sangar panatai huhu . time kecik kecik dulu ayah selalu bawak tikah pergi pantai . mandi pantai . tapi bila dah besar tak bolh mandi pantai daa . haha. tak rsa macam nikmat masa kecik dulu haha , emm okay la dulu samapi situ sahaja ye , ok la babai , 
assalamualaikum pembaca . kalau nak cerita semua lenguh nnati nak baca and taip ni hehe . ada masa kita pergi pantai lagy okay ayah . 





Monday, October 19, 2015

JAM ARAB

Assalamualaikum awak awak pembaca . haha




tajuk pun nampak kan ? jam arab.

wahh first tengok jam ni , waaahhhhhhh lawaa nyaaa . NAK sangat jam tu . 
jam tu macam unik . selama aku hidup 19 tahun , tuu laa pertama kali tengok jam tulisan tu arabic . waaahhh unik giler kot . haaa . apalagi aku pun search kat internet macam apa daa . bukan main aku cari tuuu kat ig hastag tu hastag ni . hahaha . nak yee cari sape jual jam camtu . tetiba cari aaalaaaaaa ramai yang penjual tu dari indonesia , putus harapan jap nak bli jam camtu . kalau ada  jual pun orang malaysia jual tapi dah berapa tahun yang lepas , hummm , i comment kat page tu . then dia cakap dah sold out  la , pre order la . dah takde laa . 



huuummm dan sekarang sedang mencari . sesapa yang tahu kat mna ada jual jam ni . mintak tolong sangat bagitahu saya tau :)

GUNUNG DATOK,REMBAU,NOGORI

ASSALAMULAIKUM  SEMUA . dah lama ika tak update ika punya blog . banyak dah yang berubah . sekarang ni cepat je update papekan . baru ja...