Thursday, February 4, 2016

KAJIAN

                                                     

                                         Assalamualaikum semua . 

assignment .. hum hum , dulu kat matrik takde nya lecture nak bagi assignment bebanyak macam sekarang ni . kalau bagi pun just macam kerja latih tubi tu je , tu la kija nya. sekarang nya , dengan kertas kerja nak kena buat , huish aku ni jadi pelajar nak merengek la pulak  hehe , sory terover la pulak . dulu kat matrik tak macam ni , tapi sekarang kat sini belajar benda baru , jadi macam blur sikit . nasib baik la kerja ni dalam kumpulan , kalau tak huis nak buat sendiri tu mesti bnyak kerja yang tertunggak sebab tak reti nak buat . hari tu kena buat soal selidik pasal agama dekat orang islam , orang beragama hindu dan orang beragama buddha . 

bukan main lagi buat questioner , last minit buat bnda tu sebb lecturer cakap dia nak kaji selidik , kalau tak , tak lengkap kitorang punya kajian. okay . alhamdulillah dia bagi bnyak masa nak siapkan semua tu , esok jugak kitorang pi serdang at the mines tu nak buat soal selidik , 

mula mula nak edarkan kitorang unya qustiner tu malu gak la sebab tak biasa kan , dah la dgn orang lalu lalang katsitu , sebenarnya buat bnda tu kena ada kesabaran dan kena tebal muka , sebb diorang ada yang layan kita , ada yang buat taktahu jr . ada yang tak nak jawab , macam macam kami jumpa , tapi bila part yang jumpa abngla iaitu orang bangla ni tu yang paling kelakar . first u tnya la kat dia , kalau kitorang nak tanya soalan boleh jawab tak ? faham tak kami cakap . dia angguk je , tapi bila kami tanya satu soalan . haaa muka blur diorang tuu mula terserlah . kami pulak yang segan nak tnya dia . lepastu dah tngok uka dia dah blur tu  kami pun pergy je la ,

macam macam ragam yang kami jumpa . biasalah orang ni tak semua sepesen je (sama) , bila tengok gelagat msing masing . tergelak sorang sorang . lebih kurangnya cmtu kot kalau orng tgok aku bila aku muka blur , haha , 

 tapi walaupun penat, nak cari orang yang sudi jawab soalan tu lagy , tapi bnyak pengalaman yang kami dapat , bnyak jugak yang kami belajar . tapi duit je yang kering tie tuu , alaahaaii , sambil cari orang nak jawab bnda tu , mata ni dah mula usha usha kedai makan, kedai bju , kasut lafgy , alahai mata ni jeling jeling je , tak boleh tngok lelama nnti jatuh cinta pualk . time tu dah la nak sambut nwe year , dioang buat sale pulakk . 70% less aaahhhh , giler jap . mula tu tahan nafsu , tahan mata , jaga mata tak tgok benda camgtu , tapi last last aku tewas gak dengan dua kedai , alaahaaiii . melayang duit , hahah , 


ish dah larut malam dah sebenarnya . okay la nnati bnyak pulak aku cerita , tapi sambil buat kerja sambil jalan . syyooooookkk kot . haha . okay okay bye .laila saedah  

2 comments:

  1. research ni subjek wajib belajar kat mana2 sebab nanti nak buat thesis kena tahu basic research. dah masuk alam kerja pun asas yang sama akan diaplikasikan.

    all the best ^_^

    ReplyDelete
  2. setuju deh sama kamu dan juga sepakat serta mufakat. terima kasih untuk blogwalking nya. sangat bermanfaat tulisan ini.
    omegle indonesia
    soundclound indonesia
    Yelp indonesia
    askfm indonesia
    fanpage indonesia

    ReplyDelete

GUNUNG DATOK,REMBAU,NOGORI

ASSALAMULAIKUM  SEMUA . dah lama ika tak update ika punya blog . banyak dah yang berubah . sekarang ni cepat je update papekan . baru ja...