Wednesday, August 26, 2015

HARAPAN



taktahu apa la kaitan tajuk tu , tapi semalam tengah syok tengok drama kat tv astro bella , tajuk nye KUTINGGALKAN CINTA DI ...? hah dah lupa . salah satu tempat kat jepun . lakonan hanis zalika and shadnaz ahmad and ramai lagi . 



sebenarnya nak cakap , ada satu part kat cite ni yang membuatkan aku betul betul menghayati , that time bila ayah pada si lisa ni iaitu hanis zalika talk pasal HARAPAN , ayah dia cakap kat lisa, 
"lisa suka rykal(shadnaz ahmad)  ke ?" thEn lisa jawab ." papa ni mengarut la. semalam ayah cakap yang rykal suka lisa . dan sekarang lisa pula yang suka rykal . mengarutlah papa ni ." .


then papa dia cakp . papa laki , pap tahu la , lisa ," JANGAN BAGI HARAPAN KAT MANA MANA ORANG YANG KAMU KENAL . TERUTAMANYA LAKI . DAN LAKI ITU BETUL BETUL SUKA KAMU . WALAU SEKECIL MANA PUN KAMU BUAT DIA HAPPY . HRAPAN DIA KAT KAMU TERLALU BESAR NAK ." 


hummm dat story i want share . i very double agree with the statement , hummm . sebenarnya kalau terlalu menaruh harapan boleh . tapi kita janganlah terlalu mengharap . minta pada yang esa , in shaa allah semua beres . humm . tapi bila ia tak kesampaian mungkin ada yang akan lebih baik nak . HAHAHA 

No comments:

Post a Comment

GUNUNG DATOK,REMBAU,NOGORI

ASSALAMULAIKUM  SEMUA . dah lama ika tak update ika punya blog . banyak dah yang berubah . sekarang ni cepat je update papekan . baru ja...